Sunday, June 29, 2008

Blogin kirjoittaja lomailee

Moottoripyörän kyydissä pitkin Alppeja ja lähimaita. Maisemat huimaa päätä. Wlania ei ole näkynyt aikoihin (ei ilmaista eikä maksullista)ja gprs-yhteyttä ei uskalla avata kalliiden datasiirtohintojen vuoksi. Kirjoittaisinko matkapäiväkirjaa kännyyn - hyvä idea mutta tapahtumien imu vie kaiken energian. Nyt koetaan real life elämyksiä! Matkaseuruekaan ei ihastu näytön tuijottajasta, joten taas mennään.

Tämä juttu lähtee Garmisch-Partenkirchenistä gasthausin ilmaisesta aulatietsikasta.

Sunday, June 15, 2008

Nuoriso tekstailee

Kummipoika (14 vee) käyttää Netlogia vapaa-ajan viettoon ja yhteydenpitoon kavereiden kanssa. Tärkeitä ovat oma sivu, valtava määrä netistä imuroituja kuvia, videot, chat. Nuoriso on tottunut todella upeaan digikuvien maailmaan. Kuvista ja videoista tehdään arvosteluja ja niitä pisteytetään. Omia videoita tehdään miksaamalla peleistä ja muista videoista otoksia, musiikki ladataan omista tai kaverin varastoista. Videoiden editointi opetellaan kotona kavereiden opastuksella ja tarvittavat ohjelmatkin saadaan verkostolta.

Messengeriä poika käyttää chattaamiseen. Tämän avulla myös kauas muuttaneet koulukaverit pysyvät verkostossa. Reaaliaikaista puhetta ei paljon käytetä netissä, chatti on nopeampaa.

Tekstiviestit ovat kuitenkin ehdottomasti nettiä tärkeämpiä ja kännykkäliittymät on valittu tektiviestien määrän perusteella. Soitetut puhelut ovat lyhyitä, mutta sitäkin enemmän lähtee lyhyitä viestejä.

Pikaviestinohjelmien ja netin käyttö opiskelussa on kuitenkin nuorisolle vielä vierasta. Koulumaailma on ihan eri juttu kun tää mun oma henkilökohtainen elämäni.

Sunday, June 08, 2008

Toista elämää oppimassa

Maanantaina otin vastaan Laurean vuokraaman maa-alueen Second Lifessa. EduFinland -saarelle on noussut vuokralaisten käyttöön auditorio, kokoustila ja vapaamuotoisempi ryhmäkeskustelualue. Tänään löysin juhannussalon, leirinuotion ja tanssilavan, joten juhannusta ollaan ilmeisesti valmistelemassa. Hiekalle unohtunut hammaslääkärin tuoli voi kenties olla merkki joidenkin professioiden saapumisesta saarelle. Laurean maa-alueen käytön suunnittelu käynnistyy vasta syksyllä kun opiskelijat aloittavat lukuvuotensa syyskuun alussa. Odotan innolla työskentelyä uudessa ympäristössä - kollegojen ja opiskelijoiden tapaamista virtuaalisesti. Aion järjestää kokouksia ja esittelyjä Second Lifessa - yhteistyötä tehdään Hämeen amk:n kanssa.

Tapasin toukokuun lopussa Matthew Wheelerin Leicesterin yliopistosta ja sain häneltä hyviä vinkkejä SL:n käytöstä. Matthew toimii Media Zoon projektipäällikkönä ja on halukas kouluttamaan tarvittaessa SL:n käyttöä koulutuksessa.

Oman jalanjälkeni SL:n hiekkaan aion aloittaa rakentamalla männyn maa-alueelle. Huomenna olisi klo 10 Finnis Education in Second Life -saaren avajaiset, mutta katsotaan ehdikö muilta kiireiltä osallistua! Tässä linkki saarelle
http://slurl.com/secondlife/EduFinland/116/119/22